بزرگداشت یک عمر تلاش و پایمردی جناب آقای دکتر علی میرخان در صنعت بازیافت ایران
مراسم بزرگداشت مقام متعالی جناب آقای دکتر علی میرخان، پیشکسوت کارآفرینی در اقتصاد چرخشی، بنیانگذار اتحادیه صنایع بازیافت ایران و مالک گروه صنعتی پیکره، روز سهشنبه ۱۵ اسفندماه ۱۴۰۲، با حضور اعضای هیئتمدیره اتحادیه صنایع بازیافت ایران و جناب آقای دکتر سلاحورزی در محل مجمع فلاسفه ایران برگزار شد.
این مراسم که همزمان با آخرین نشست هیئتمدیره اتحادیه در سال ۱۴۰۲ برگزار گردید، با سخنرانی خانم دکتر محمد، مدیر روابط عمومی مجمع فلاسفه ایران از چیستی این مجمع و اهتمام و تلاش آقای دکتر میرخان در تشکیل و فعالیت آن از سال ۱۳۹۶ آغاز گردید.
در ادامه این مراسم، آقای توحید صدرنژاد، رئیس اتحادیه صنایع بازیافت ایران با بیان مطالبی از تاریخچه فعالیت آقای دکتر میرخان در تأسیس اولین کارخانه بازیافت ایران در سال ۱۳۴۳ حضور فعال در کمیسیونهای اتاق بازرگانی از پیش از انقلاب تاکنون و بنیانگذاری اتحادیه صنایع بازیافت ایران در سال ۱۳۸۷، خاطرنشان نمود: «آقای دکتر میرخان به روشنی از افرادی هستند که همواره پیشتر از زمانه خویش حرکت کرده و بینش ایشان آنچنان است که امروز، مسیر حرکت آینده را گشوده و آنرا هموار مینمایند.»
پس از آن، نوبت به سخنرانی آقای دکتر میرخان رسید و ایشان از آغاز فعالیت خود در صنعت کشور در ۲۸ سالگی و پیدایش شرکت پیکره گفت و افزود: «باور من بر این است که رخدادهای بزرگ از قدمهای کوچک آغاز میشود و برای تغییر، شناخت ریشهها و آغاز حرکت مهمترین گامهاست. به عبارتی بر اساس تجربه حاصل از چند دهه فعالیت در صنعت کشور، فکر میکنم که امروزه ما به موازات فعالیت اقتصادی باید در عرصه فرهنگ و علوم اجتماعی نیز حرکت کنیم و به همین دلیل مجمع فلاسفه ایران را تأسیس نمودیم و در آن دپارتمانهای مختلفی با تمرکز بر امور ریشهای مانند نقد، گفتگو، توسعه پایدار و… ایجاد کردیم.»
ایشان در خصوص ارتباط اقتصاد و فرهنگ چنین گفت: «ما باید علم را در تصرف خود در آورده و تولیدکننده آن باشیم. اما این به تنهایی کافی نیست و در کنار آن ضروری است اخلاق حرفهای، مسئولیتپذیری و ایمان خود به آینده را حفظ نموده تا از مسیر علم، به کژراهه و نابودی زندگی نسلهای بعد کشیده نشویم. از این رو در مجمع فلاسفه دپارتمانی در خصوص آیندهپژوهی تشکیل داده و آزمایشگاهی با نام آزمایشگاه صنعتی توسعه پایدار برای خلق ارزش از مسیر علوم نوین و در مسیر توسعه پایدار بشر ایجاد کردیم. امروز مفتخرم اعلام کنم که از این آزمایشگاه ۷ اختراع به ثبت رسیده و در آن جوانانی با نگرش و باور اخلاقمدارانه به دانش، مشغول به فعالیت هستند. پس باشد که یکایک ما منشأ حرکت به سوی تغییر در مسیر توسعه پایدار باشیم.»
در این بخش از مراسم، آقای دکتر سلاحورزی در سخنانی، تفکر و بینش آقای دکتر میرخان را در فعالیت فرهنگی همزمان با فعالیت اقتصادی، نگاه تشکلگرایانه و جمعی به جای فعالیت انفرادی، تواضع و دوری از فضای تبلیغاتی و آیندهنگری بر مبنای توسعه پایدار را تحسین نموده و حضور چنین بزرگانی در بخش خصوصی را باعث افتخار دانست.
در پایان این مراسم، آقای امین صدرنژاد، دبیر اتحادیه صنایع بازیافت ایران نیز در خصوص اهمیت فعالیت آقای دکتر میرخان از گذشته تاکنون و مسئولیت نسل کنونی نسبت به گذشتگان و پیشکسوتان به عنوان پرچمداران فعالیت حرفهای در محیط کسبوکار، مطالبی را بیان نموده و با حضور آقای دکتر سلاحورزی و سایر اعضای هیئتمدیره اتحادیه، هدیهای به پاس یک عمر تلاش و پایمردی آقای دکتر میرخان در صنعت بازیافت ایران به ایشان تقدیم شد.